Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dijous, 22 de març del 2012

Mestres 3: Aquí, qui mana?

El tercer capítol de la sèrie Mestres s'anomena: Aquí, qui mana?, i es va emitir en TV3 el 14 de febrer del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3.
“Mestres i professors s’estimem més parlar de convivència, de normes consensuades, de mediació de conflictes i de sancions pedagògiques que de disciplina, càstigs i bona o mala conducta. En aquest tercer capítol ens preguntem en què es basa avui d’autoritat de mestres i professors, i com volen exercir-la. Els demanem com volen ser tractats i com tracten ells els alumnes, quin ordre volen a l’aula i al centre i com resolen els problemes quotidians de convivència.
També coneixem l’experiència d’El Viver, una escola de Montcada i Reixac on la conducta de molts nens reflectia la tensió de l’entorn social. Fa tres anys les mestres van començar a aplicar tècniques d’educació socioemocional, no per eliminar els conflictes sinó justament per ensenyar els nens a gestionar-los. També assistim, a l’Institut Aurèlia Capmany de Cornellà, a les classes de formació de mediadors per resoldre conflictes, i veiem com els nois i noies d’un altre institut, El Pedró de l’Escala, fan treball social per evitar les sancions.
I el mag Lari ens presenta el mestre que més el va influir quan feia batxillerat, que era justament també el que més temia. Posant-se en el seu lloc, Lari fa una classe de Literatura als actuals alumnes de l’Escola Infant Jesús.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Fort Plenc de Barcelona.”




En l'apartat de LA VEU DELS NENS, els alumnes ens expliquen com s’imposa la disciplina a la seva escola.
Ací teniu el vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada