Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dilluns, 10 de setembre del 2012

Normes de Convivència a l'aula

Hui exposarem una altra manera treballar les normes de l’aula els primers dies de classe. L’objectiu d’esta activitat és preparar les normes de convivència entre tots. Sols necessitarem una cartolina, paper, colors i la plantilla de les normes de convivència que proposem a la fi d’esta entrada.
Dibuix fet per Toni Marí Marí "Tirurit" (Eivissa)

És convenient establir límits durant la primera setmana del curs i, molt important, mantenir-les. Però encara que elaborem les normes que conformen les rutines necessàries, més freqüents i significatives de l'aula, es deixarà sempre un procés obert al llarg del curs per revisar aquestes normes i anar introduint-ne d'altres que es considerin necessàries per alguna raó. Per dur a terme este objectiu, necessitarem disposar de normes efectives amb les consignes següents:
  • Establir amb el grup classe quines conductes són acceptables i quines no durant les primeres setmanes.
  • Les normes han de ser clares, realistes, acceptables i funcionals.
  • Es faran entre tots (tutor/a i alumnes). Farem un màxim de cinc normes però ben consensuades per tots. Així, seran poques però necessàries.
  • Molt important: escriure-les en POSITIU. Ex: En compte de “No parlar”, podem escriure: “Hem de parlar fluix”.
  • Seran coses reals i raonables per a cada classe en concret: problemes i preocupacions que hi hagi a l’aula.   Ex: Si a una classe es respecta el torn de paraula, aquesta norma no la inclourem al nostre pla.
  • Les normes han de ser poques, clares, conegudes per tots i fàcils de complir.
  • Consensuar entre tota la classe els privilegis que es tindran si es compleixen les normes i les conseqüències de no cumplir-les.

 El mural pot quedar de la següent manera:


I ací teniu la plantilla per si ho voleu provar a les vostres aules.



Esta activitat està extreta del llibre "Activitats de tutoria per a les famílies” del CEIP Puig d’en Valls (Eivissa), on els dibuixos són de Toni Marí Marí “Tirurit” (Eivissa) i la coordinadora és Elena Garcia Morell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada