Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dilluns, 22 d’octubre del 2012

II TEMPORADA del PROJECTE ANUAL "L’ARBRE DE LA LECTURA"


L’ARBRE DE LA LECTURA és un projecte iniciativa de la caseta de l’Elias Tormo, per involucrar a tot el col·legi en l’aventura de llegir. Es va iniciar el curs passat durant la setmana de la lectura i la bona acceptació ha convidat a la continuïtat.
Llegir per plaer és el lema i la finalitat.
Els alumnes el consideren un joc que consisteix en llegir i per cada llibre llegit pintar una fulla d’arbre. A l’entrada del col·legi hi ha col·locat un arbre que va omplint-se amb les fulles pintades pels xiquets i xiquetes lectors. Les fulles són diferents segons l’estació de l’any. Ara, com estem a la tardor, són de color marró i groc, més endavant canviarem, tal volta segons suggeriment de l’alumnat que està molt motivat, a volves de neu, després fulles verdes i flors de colors.
Es tracta de llegir per gust i no per obligació però com tot joc s’han de seguir unes regles. En este cas són poques les regles a seguir, però imprescindibles per ser un joc comunitari.
Les fulles, flors o volves estan fetes en plantilla i són per a tots iguals. Per cada llibre llegit es pinta una fulla (flor o volva de neu) i es col·loca dins de classe. En estes fulles s’escriu, en una part el títol i autor del llibre i a l’altra part, es fa una xicoteta ressenya de dos o tres línies que expliquen el contingut del llibre llegit i així poder donar referències a altres possibles lectors que vulguen saber de què va. En el cas dels més menuts el dibuix substitueix el text. Els llibres poden ser llegits en casa o en classe.
Amb 5 llibres llegits i completada la fulla d’arbre corresponent, la classe té dret a col·locar una fulla a l’arbre de la lectura comunitari. Hi figura el nom del curs.


Periòdicament, la coordinadora del projecte, Mariló Sanz (una de nosaltres) va de classe en classe motivant, bé donant les noves pautes de pintura de fulleso bé fotografiant els arbres, i així es manté viu l’esperit lector de l’alumnat.
S’han involucrat tots els cursos i cadascú  a la classe té el seu arbre, tots són bonics, uns més artístics que altres, però compta que és un projecte on tota l’escola està involucrada per a una bona finalitat.
Ens agrada este arbre i als xiquets també. Cada dia li eixen fulles noves...és un bon senyal, llegir és un bon hàbit.

10 comentaris:

  1. és el vostre centre?
    http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/10/23/veinticinco-padres-adecentan-colegio-albaida-frenar-deterioro/946118.html

    ResponElimina
  2. Siiii, és el nostre centre
    Abans de les retallades, havien aprovat la construcció d'una nova escola...però...tot ha quedat ahí...
    Esta és una bona iniciativa dels pares i mares de l'escola!!!

    ResponElimina
  3. Hola, soy Esther Luis, la coordinadora de la biblioteca del CEIP Gabriel y Galán de Cáceres; he leído el comentario que habéis escrito sobre nuestro proyecto "El bosque de las emociones" y he visitado vuestro blog. Tengo que decir que me ha encantado vuestro árbol de la lectura, es una idea fantástica. Enhorabuena por vuestro trabajo y gracias por vuestro comentario. Esther.

    ResponElimina
  4. Teniu molta originalitat a l'hora de motivar els nens a que llegeixen, projectes com aquests són els que donen la diferència a una bona escola!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens agrada molt llegir i pensem que és molt important motivar als alumnes a fer-ho però sempre buscant el plaer per la lectura i no l'obligació...en este projecte, els alumnes llegeixen de forma voluntària...i els encanta!!!
      Gràcies pel teu comentari...

      Elimina
  5. Me encanta vuestra idea del árbol de la lectura, ¿puedo ponerla en mi blog?. Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola...claro que podéis ponerla en vuestro blog...todo lo que ponemos es para compartir ideas con otros docentes...un saludo...

      Elimina
  6. Excelente proyecto, me encanto. Lo pondremos en practica, Gracias por compartir!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Qué bien que te guste Mayra!!! Si lo pones en práctica, nos lo cuentas, vale??? Un saludo

      Elimina